Graag stellen wij u op de hoogte van onderstaand namens de Gemeente Dronten:

HVC stelt gratis compost ter beschikking op zaterdag 26 maart 2022 van 08:00 – 12.00 uur

Voor inwoners van de gemeente Dronten

In de maand maart brengt HVC compost naar de gemeentewerven of afval brengstations van de bij HVC aangesloten gemeenten. Ook naar de gemeentewerf van de gemeente Dronten wordt compost gebracht. Op zaterdag 26 maart 2022 kan er gratis maximaal 1m3 compost per woning worden afgehaald. Het compost kunt u in een aanhanger of in een zelf meegebrachte zak scheppen. HVC organiseert deze actie om het product compost en het belang van goede afvalscheiding onder de aandacht te brengen.

Compost kan nuttig worden toegepast als bodemverbeteraar. De composteringsinstallaties, behorende bij HVC, hebben baat bij de aanlevering van zuiver, niet verontreinigde groente-, fruit- en tuinafval (GFT) zodat het goed en efficiënt tot compost kan worden verwerkt. Het product compost kan alleen van goede kwaliteit zijn wanneer mensen hun GFT goed scheiden van hun restafval.

Waar en wanneer

U bent welkom op zaterdag 26 maart 2022 van 08:00 – 12.00 uur (of tot wanneer de voorraad op is dan sluiten de poorten.)

Locatie: de gemeentewerf aan De Reest 3-5 in Dronten.

Let op: OP = OP.

In verband met de corona-regels vragen wij u om de aanwijzingen van de medewerkers op te volgen.

U mag maximaal 1m3 compost ophalen en u dient zelf een zak of aanhanger mee te nemen. Mocht u met een aanhanger komen zorgt u dan voor een goede bandenspanning en het meenemen van een afdekzeiltje.

Vragen over de herkomst en kwaliteit van de compost en andere vragen kunt u stellen op de gemeentewerf.